• SUPERAR na Pohode v Trenčíne
          • SUPERAR na Pohode v Trenčíne

          • V sobotu 8.7.2023 si SUPERAR zaspieval na POHODE v Trenčíne. Deti boli skvelé a zaspievali aj pani prezidentke.

            Foto: Superar Slovakia

        • Poďakovanie na konci školského roka
          • Poďakovanie na konci školského roka

          • Vážení kolegovia, milí žiaci,

            konečne je koniec školského roka. Myslíme si to všetci a tešíme sa na zaslúžený oddych. Máme za sebou školský rok plný obrovskej práce, spoločných akcií a zážitkov. Spomeniem len niektoré ako Benefičný koncert - Vagačovci deťom, Svetlonos u Vagačov, Deň bryndze u Vagačov, Detský čin Podpoľania, prehliadka tradičných zvykov s koledami Od Lucie do Vianoc, séria výročných koncertov SUPERAR vo Viedni, v Bratislave a v Detve, lyžiarsky kurz na Táloch, korčuliarsky kurz, koncoročné výlety, mnoho športových, vedomostných súťaží, olympiád a exkurzií a samozrejme na záver dnešná rozlúčka s našimi najstaršími absolventami, kamarátmi.

            Milí naši absolventi, úprimne sa teším, že ste všetci úspešne skončili deviaty ročník a splnil sa váš prvý väčší cieľ, ktorým je prijatie na vybratú strednú školu.

            Do dejín našej vagačovskej rodiny sa zapíšete niečím výnimočným a to schopnosťou triedy prijímať nových spolužiakov, akceptovať sa navzájom a množstvom spoločne stráveného voľného času po vyučovaní na školskom dvore. Nech je toto vašim odkazom pre mladších spolužiakov.

            Cesta do dnešného cieľa nebola práve najjednoduchšia, nebola priama ale popretkávaná prekážkami rôznej obtiažnosti. Niektoré ste zdolávali sami, niektoré so svojimi rodičmi ale mnohé spolu s nami učiteľmi. Najviac vás formovali, povzbudzovali, verili vo vás vaše triedne mamy - učiteľky – Milka Ďuricová a Miška Trnková. Verím, že im za všetko, čo pre vás urobili vždy s láskou venujete spomienku  vďaky. Zaslúžia si aj môj obdiv a poďakovanie.

            Milí deviataci, v mene mojom a mojich kolegov vám ďakujem za vašu prácu v prospech školy a pomoc pri rôznych akciách. Želám vám zdravie, vytrvalosť, pokoru a úspešné vykročenie do novej etapy života.

            Veľké Ďakujem adresujem všetkým kolegom za obrovský kus odvedenej práce počas celého školského roka, vysokú mieru trpezlivosti, profesionality a ľudský prístup k žiakom. Osobitne chcem vyzdvihnúť cenu Zastúpenia európskej komisie na Slovensku, ktoré získala pani učiteľka Oľga Bystrianska v rámci oceňovania Učiteľ Slovenska 2022 za  výnimočný výkon v oblasti podpory a posilňovania európskych hodnôt založených na ľudskej dôstojnosti a ľudských právach, rovnosti, slobode, demokracii a právnom štáte.

            Vďaka patrí aj všetkým nepedagogickým pracovníkom bez, ktorých by naša škola nebola taká aká je.

            Veľké Poďakovanie patrí rodičom, ktorí nás podporovali vzájomnou spoluprácou. Vážime si to.

            Všetkým žiakom k dosiahnutým výsledkom gratulujem a prajem príjemné leto plné oddychu a zážitkov.

            Margita Gajdošová, riaditeľka školy

        • Pirátsky deň v škôlke
          • Pirátsky deň v škôlke

          • Posledný týždeň v škôlke pred veľkými prázdninami sme si urobili Pirátsky deň. Pán školník s pánom učiteľom Markom nám pomohli vyrobiť pirátsku loď. A keď sme sa nalodili prebrázdiť sedem morí, čakali na nás rôzne prekážky. Vodný vír, žraloky, obrovský kraken ale aj morská panna, ktorá nám dala indíciu, kde máme hľadať poklad.Nakoniec sme všetko zdarne zdolali a našli aj poklad, ktorý sme si vzali späť na loď. Zložili sme si aj pirátsku pieseň:

            My sme smelí piráti,šable, flinty máme.

            A kto sa nás nebojí, toho postrieľame.

            Plavíme sa po mori, Krakena poznáme.

            Morské panny spievajú, no my sa nedáme.

            Sedem morí splavíme, domov sa nevrátime, 

            ako praví pirátik k pokladu plávame.

            Text a foto: Zuzana Konôpková

             

        • Rozlúčka s deviatakmi
          • Rozlúčka s deviatakmi

          • Vo štvrtok 29. júna pani riaditeľka, v Dome kultúry Andreja Sládkoviča, ukončila slávnostným prejavom školský rok. Začali sa prázdniny, skončilo sa učenie, skúšanie, ba i skoré ranné vstávanie. Pre žiakov sa skončil školský rok. Pre prvákov prvý, no pre deviatakov na Vagačke posledný. Už v septembri začnú nový školský rok na stredných školách, nájdu si tu nových kamarátov a budú ich učiť noví učitelia. Rozlúčili sa s nami krátkym programom a poďakovaním učiteľom, s ktorými sa stretávali na vyučovaní, či chodbách školy.

            Milí deviataci. V ďalšej etape Vášho života Vám prajeme veľa šťastia a budeme veľmi radi, keď nás prídete niekedy pozrieť. Určite nám v septembri v škole budete chýbať.

            Text: Michaela Trnková

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Alexandra Vagača
        • zsstudt@gmail.com, jedalen.zsstudt@gmail.com
        • hlavný kontakt školy: 0950 865 927 riaditeľ školy: 0903 997 957 vedúca technicko-ekonomického úseku: 0950 865 927 vedúca školskej jedálne: 0950 865 932
        • Štúrova 12, 962 12 Detva Slovakia
        • 42302498
        • 2023609808
      • Prihlásenie